pocetna pageo namavestialbumivideodonacijerashodikontakt
17.08.2010 | 10:12
Настављено насипање пута    


Захваљујући приватном предузетнику из Београда Влади Миловановићу пореклом из села Пољанице код Љига, 14. августа 2010. године настављени су радови на путу до будуће цркве спомен-костурнице у Кадиној Луци, засеоку Грађеник. Он је уступио на коришћење свој моћни багер марке „Kobelco“, тежине 33 тоне, ширине газа 3,60 метара, дужине гране 7 метара и капацитета кашике 2 кубна метра! Транспорт ове машине је извршио Звонко Лукић, власник фирме „Ауто-коп“ из Љига. Координатор тродневне акције је био Младен Драшкић, председник Грађевинског одбора за изградњу цркве спомен-костурнице. Багером је управљао Слободан Пантелић звани Џена из села Кадина Лука који се овим послом бави већ 28 година.
Првог дана је насипан почетни успон на путу како би се ублажио његов пад. Из оближњег напуштеног каменолома званог „Пасуљиште“ је вршен утовар отпадног камена помоћу багера, а транспортован је камионом Веселина Гајића, власника фирме „Превоз коп“. Камион је марке „Мерцедес 2629“, троосовинац са погоном на све три вуче. Товарено је од 10 до 12 кубика камена по приколици, а укупно је било превежено око 70 приколица! На температури од 37 степени Веселин Гајић није жалио ни себе ни свој камион у жељи да што боље буду обављени радови на путу. У транспорту су му помагали и мештани села Кадина Лука, засеока Грађеник Драган Ломић, Божидар Божа Васиљевић и Горан Васиљевић који су својим тракторима такође вршили транспорт камена. Том приликом је дошло до пуцања цеви на локалном водоводу али је пожртвованошћу мештана Душана Лазаревића, Небојше Спасојевића и Мирољуба Мије Тодоровића омогућено да њихове комшије добију воду у догледно време. Храну су обезбедиле Драган Васиљевић и Божика Драшкић, а за печење се побринуо Марко Јаковљевић из Кадине Луке. Неопходних 500 литара горива је било купљено захваљујући новчаним донацијама Гојка Дамњановића из Кадине Луке који је на привременом раду у Немачкој, Бранка Сајића из Кадине Луке који живи и ради у Америци, Јована Тинтора, РадојкаТодоровића и Радојка Сајића из Кадине Луке и учитеља Драгана Гајића из Љига.
Другог дана, 15. августа 2010. године, радовима се прикључио и Димитрије Диша Сајић својим камионом марке „Фап“ двоосовинцем, погоном на сва четири точка. На жалост око 11 часова је имао дефект тј. пуцање гуме. Камион марке „Ман“, троосовинац, са погоном на две осовине капацитета 10 кубика, довезао је и Радојко Данојлић звани Пајцан из села Ивановци. У транспорту отпадног камена су учествовали и трактори Милана Драшкића, Божидара Васиљевића, Драгана Ломића, Томислава Ћирјанића, Горана Васиљевића из села Кадина Лука и Василије Станић из села Моравци. Помогали су и Љубинко Апостоловић, Мирослав Мијаиловић звани Мазало и Младен Драшкић тако што су отварали странице на тракторима како би помогли трактористима при истовару.
Трећег дана, 16. августа 2010. године, сав материјал који је извучен дуж пута је разгрнут и уваљан багером. Радови су завршени око 14 часова. Учествовали су Младен Драшкић и Божидар Васиљевић. На крају је у посету дошла и љишка телевизија која је направила репортажу и то директор Мирослав Жакула звани Жак са сниматељем Иваном Средојевићем.Настављено насипање пута


    Copyright © 2010 НАША НАДА ПОЧЕТНА | О НАМА | ВЕСТИ | АЛБУМИ | ВИДЕО | ДОНАЦИЈЕ | РАСХОДИ | КОНТАКТ