pocetna pageo namavestialbumivideodonacijerashodikontakt
06.07.2010 | 20:09
Дошле скип-комбинирке    


Коначно после дуже паузе настављени су радови на путу доласком две скип-комбинирке чији су мотори забрујали свом силином у Кадиној Луци, на Грађенику под Чардаком, већ ујутру око 7:30 часова. Једна скип-комбинирка је припадала КД „Роки транс“ чији је власник Радивој Раша Тришић из села Попадић код Мионице. Руковалац на машини је био Драган Пауновић из села Берковац код Мионице који је дао велики допринос својим савесним и марљивим радом. Друга скип-комбинирка је припадала СЗРР „Мали Коп“ из села Јајчић код Љига чији је власник Зоран Радовановић звани Црни који је и сам био руковалац на својој машини и тако на најбољи могући начин својим дугогодишњим искуством допринео градњи пута до будуће цркве спомен-костурнице.
Том приликом је преношен шут како би се пресуле најкритичније тачке на путу и на тај начин обезбедила неопходна проходност пута за моторна возила. Постављена је пропусна цев и ископано више дренажних канала на путу. Све то не би се могло урадити без умешних и вештих возача трактора из села Кадина Лука и Ба који су својим тракторима превозили материјал. То су били:  Милић Урошевић из села Ба, Драган Ломић, Томислав Ћирјанић, Томислав Васиљевић и Милан Драшкић, сви из Кадине Луке. На свој начин помоћ су пружили и други мештани Кадине Луке и то Славко Никић и Љубинко Апостоловић као најстарији мештани Бојан Јаковљевић као најмлађи, а још су помогли и Божидар Божа Васиљевић, Небојша Спасојевић, Марко Јаковљевић и Младен Драшкић. За овако доста људи који раде требало је обезбедити и храну. За то су се побринуле вредне домаћице Олга Васиљевић, Милена Ломић и Божика Драшкић. Благослов за рад је дао свештеник Саша Тимотић који се и лично прикључио акцији и помагао мештанима у извођењу радова. Координатор извођења радова на путу је био Славко Никић који је извршио и трасирање пута у јесен 2009. године.
За успешно извођење радова и рад скип-комбинирки побринуло се  ПП „Електро-Гранит“ из села Гуњице код Мионице, власништво Илије Вујичића, које је у висини од 10.000,00 динара донирало куповину 90 литара евродизела који је био утрошен за горе наведене машине.
Уз Божију милост и помоћ радови су били успешно завршени.Дошле скип-комбинирке


    Copyright © 2010 НАША НАДА ПОЧЕТНА | О НАМА | ВЕСТИ | АЛБУМИ | ВИДЕО | ДОНАЦИЈЕ | РАСХОДИ | КОНТАКТ