pocetna pageo namavestialbumivideodonacijerashodikontaktО НАМА


Ми смо група људи, ентузијаста, који хоће и желе да саграде цркву спомен - костурницу у селу Кадина Лука, на брду Грађенику, код Љига. На рову – гробу српских војника који су пали у одбрани своје отаџбине, у Колубарској (Сувоборској) бици. То је била младост и цвет Србије, будућност српског народа. Они су били достојни наследници наших предака. На њиховим рововима - гробовима, годинама уназад расло је цвеће перуника, које су наше баке и деке садили на ливадама, у знак сећања на њихова племенита дела. Тако су перунике сваке године цветавале и подсећале косаче на њихово страдање. Нажалост, више нема косача, а перунике је коров - заборав надвладао.

Градњом храма надограђујемо себе као људе - негујемо своју башту и одстрањујемо коров - заборав из ње. Времена у којима живимо су често опасна и турбулентна, попут набујале реке, која прети да подкопа нашу башту и заувек је однесе у својој матици. Упркос томе, не желимо да седимо скрштених руку и будемо неми посматрачи - да гледамо како нам башта зараста у коров, а река подкопава њену обалу. Напротив, желимо да изградимо сигуран бедем, на обали баште поред које протиче набујала река и да је спасемо од корова и суше.

Грaдњом храма на рову - гробу, њихова последња жеља биће испуњена! У цркви ће се одржавати венчања, крштења и сви радосни обреди наше српске православне цркве. Сви су они желели да се из рата врате својим најмилијима - својим женама, деци, девојкама, родитељима, кумовима и пријатељима својим. Да проведу дивне и радосне тренутке са њима, да се венчавају, крштавају и радују се тим светим симболима, симболима вечног живота и рађања!

Ми као људи, православни хришћани, не желимо да чекамо шта ће држава да учини за нас, већ ми желимо и хоћемо да учинимо нешто за државу, за српски народ, зарад боље и просперитетније будућности. Ви можете помоћи градњу храма, сходно вашим интелектуалним и материјалним могућностима.


Драга браћо и сестре, Ви сте та НAША НАДА!

О Кадиној Луци

    Copyright © 2010 НАША НАДА ПОЧЕТНА | О НАМА | ВЕСТИ | АЛБУМИ | ВИДЕО | ДОНАЦИЈЕ | РАСХОДИ | КОНТАКТ