pocetna pageo namavestialbumivideodonacijerashodikontakt


Архитекта Предраг Ристић и његов син у посети Архитекта Предраг Ристић и његов син у посети    30.04.2011 | 12:29

Творци Идејног пројекта цркве спомен-костурнице су по први пут посетили Грађеник које је једно од попришта славне Колубарске(Сувоборске битке). У тој битки је погинуо деда архитекте Предрага Ристића, Никодије.

"Сретењски поход 2011."    15.02.2011 | 20:14

И ове године на „Сретењском походу“ планинари су се одморили и освежили код „Божине колибе“. Обишли су место градње будуће цркве спомен-костурнице, а недуго затим и спомен-плочу посвећену палим борцима славне Колубарске (Сувоборске) битке. Након молитве посвећене погинулим српским војницима Младен Драшкић је одржао пригодан говор окупљенима.

Бадње вече 2011. Бадње вече 2011.    06.01.2011 | 22:36

Присутни мештани Кадине Луке су на Бадње вече пожелели успешне радове на изградњи цркве и у 2011. години. И поред хладног времена и снега, Драган Ломић, а касније и његов брат Милан су својим аутомобилима успели да дођу до места градње будућег храма. То доказује да је пут веома добро и квалитетно урађен.

Планинарско  друштво „Маглеш“ у посети Грађенику Планинарско друштво „Маглеш“ у посети Грађенику    10.10.2010 | 19:44

Планинаре су у одсуству Младена Драшкића, испред грађевинског одбора дочекали и угостили  Мирослав Ђурђић, Божидар Васиљевић и Немања Срећковић. Планинари су овом приликом посетили место градње цркве спомен–костурнице, као и спомен-обележје посвећено изгинулим борцима у Колубарској (Сувоборској) бици и крст на највишој тачки Грађеника, Чардаку.

Одржана прва црквена слава Одржана прва црквена слава    30.09.2010 | 12:50

30. септембра 2010. године одржана је прва црквена слава. Протонамесник Саша Тимотић је уз саслужење још четири свештеника извршио ломљење славског колача након чега је одржао пригодну беседу у којој је описао велику жртву и страдање светих мученица Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије и објаснио  откуд баш на овом месту да се гради будућа црква спомен-костурница. Потом се приступило културно-уметничком програму који је успешно припремила и водила Славица Миливојевић, управница библиотеке у Љигу.

Завршен пут до будуће цркве спомен-костурнице Завршен пут до будуће цркве спомен-костурнице    25.09.2010 | 12:41

Од 06. 09. па до 25.09.2010. године трајали су завршни радови на путу до будуће цркве спомен-костурнице у коме су учествовали радници ПД РБ "Колубара" д.о.о., а ризла је довожена из башког каменолома фирме "Гранит Пешчар" Љиг. Није се радило само три дана тако да је било укупно 16 радних дана.

25 година од подизања спомен-обележја 25 година од подизања спомен-обележја    17.09.2010 | 07:58

Ове године се навршава 25 година од подизања споменика изгинулим борцима Колубарске (Сувоборске) битке. У јесен 1985. године, Тикомир Тодоровић, од оца Љубомира, из села Кадине Луке, покренуо је инцијативу да се у ливади Живорада Јаковљевића, на једном од положаја Прве српске армије у Колубарској (Сувоборској) бици, подигне спомен обележје изгинулим српским војницима.

У посети владика Милутин, др Војислав Коштуница и Милован Данојлић У посети владика Милутин, др Војислав Коштуница и Милован Данојлић    19.08.2010 | 20:43

На Преображење Господње место градње цркве спомен-костурнице je обишао и бивши председник Владе Србије др Војислав Коштуница заједно са српским писцем и академиком Милованом Данојлићем. У исто време њима су се у Кадиној Луци, на Грађенику, код Божине колибе, придружили и владика ваљевски Милутин заједно са свештенством које је тог дана служило свету литургију у суседном селу Славковици.

Настављено насипање пута Настављено насипање пута    17.08.2010 | 10:15

Од 14. до 16. августа 2010. године вршено је насипање пута до будуће цркве спомен-костурнице земљом и отпадним каменом. Обављени су велики радови захваљујући пре свега приватном предузетнику из Београда Влади Миловановићу пореклом из села Пољанице код Љига који је уступио свој моћни багер марке „Kobelco“. Транспорт камена из оближњег напуштеног каменолома обављали су својим камионима Веселин Гајић из Љига, Димитрије Диша Сајић из Кадине Луке и Радојко Данојлић звани Пајцан као и мештани Кадине Луке тракторима.

Идејно решење будуће цркве спомен-костурнице Идејно решење будуће цркве спомен-костурнице    11.08.2010 | 14:14

Овде можете погледати Идејно решење будуће цркве спомен-костурнице у Кадиној Луци, засеоку Грађеник под Чардаком које је изградио наш истакнути архитекта проф. др Предраг Ристић - Пеђа Исус заједно са својим сином Савом Ристићем. Ово решење ће се постепено комплетирати и о тим променама бићете благовремено обавештени. Такође, у наредном периоду биће изграђен и уметнички 3Д модел, који ће на највернији начин представити будући изглед и тек онда ће свако моћи да схвати и доживи пројекат. Иначе, дрво "Запис" биће овде Панчићева оморика, која је ендемска врста свуда се лако прима, расте брзо и уско и у велику висину, а у целом свету научно име јој је "српска јелка".

Прва  < 4 5 6 7 8 >   
    Copyright © 2010 НАША НАДА ПОЧЕТНА | О НАМА | ВЕСТИ | АЛБУМИ | ВИДЕО | ДОНАЦИЈЕ | РАСХОДИ | КОНТАКТ